Giant vervangt Argos als hoofdsponsor wielerploeg

Koen de Kort
Koen de Kort
GOUDA - Fietsenfabrikant Giant heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de wielerploeg van algemeen manager Iwan Spekenbrink. Giant is de opvolger van oliemaatschappij Argos, die sinds april 2012 de shirts van de ploeg van onder andere de in Gouda geboren Koen de Kort en het jonge talent uit Oegstgeest Daan Olivier sierde.
De ploeg, die uitkomt in de World Tour, gaat koersen onder de naam Giant-Shimano. Spekenbrink heeft een 4-jarig contract afgesloten.
De manager vertelde maandag op het hoofdkantoor van Giant in Lelystad dat de situatie rond de ploeg ´penibel´ was, nadat de beoogde hoofdsponsor op het laatste moment had afgehaakt. Dat bedrijf, waarvan Spekenbrink de naam niet wilde noemen omdat de afhandeling nog loopt, had Argos afgelost.
´Er was al voor 400.000 euro aan materiaal gemaakt, er lag al een marketingplan toen er opeens een brief kwam dat ze afhaakten. Gelukkig is Giant, dat al als fietsensponsor bij ons was aangehaakt, erin ingestapt. Vanuit een gezamenlijk belang gaan we nu samen verder. Zij hebben ook niks aan een ploeg zonder sponsor.´ Over budgetten deed Spekenbrink geen mededelingen.