Instellingen

Negen 'excellente' scholen in Haaglanden, Bollenstreek en Groene Hart

Archieffoto klas

DEN HAAG - Negen scholen uit de regio's Haaglanden, Bollenstreek en het Groene Hart mogen zich vanaf maandag 'excellent' noemen. Staatssecretaris Sander Dekker reikte maandag de predicaten 'Excellente School 2013' uit in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

In Gouda zitten drie 'excellente' scholen: islamitische basisschool Al Qalam, christelijke basisschool Park en Dijk en middelbare school Het Segment.

Uit Den Haag hebben de Van Ostadeschool en het Christelijk College De Populier het predicaat gekregen. Andere scholen die zich 'excellent' mogen noemen zijn basisschool De Venen in Reeuwijk, Nutsbasisschool in Voorschoten, het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en het Leidse Stedelijk Gymnasium. 

Excellente resultaten

Excellente scholen zijn scholen die zowel op de kernvakken als daarbuiten excellente resultaten behalen. Ook kijkt de jury die de predicaten uitdeelt, naar de aandacht die de school heeft voor leerlingen die het erg goed doen of voor leerlingen die juist extra hulp in de klas nodig hebben.

Het is het tweede jaar op rij dat de predicaten zijn uitgereikt. In totaal kregen 76 Nederlandse scholen de titel. Vorig jaar waren dat er nog 52, waarvan 5 in deze regio.

'Verschil mag er zijn'

Dekker heeft zich sinds zijn aantreden hard gemaakt voor uitblinkers onder scholen én onder leerlingen. 'Er zijn nou eenmaal goede en minder goede scholen in Nederland. Ik vind het hoog tijd dat de grijze deken van gelijkheid er eindelijk af gaat. Verschil mag er zijn. U geeft steengoed onderwijs', zei Dekker bij de uitreiking van de predicaten.