Haagse Judoka Uilenhoed valt 50 kilo af en stopt daarna met topsport

Judo Carole Uilenhoed
Judo Carole Uilenhoed
DEN HAAG - Carola Uilenhoed beëindigt haar loopbaan als topjudoka. Het aanleren van een nieuwe judostijl leverde niet het gewenste resultaat op.
Uilenhoed woog 140 kilo, omdat ze vreesde voor haar gezondheid viel de judoka 50 kilo af. Met haar 'nieuwe lichaam' moest ze anders gaan judoën, ze moest zichzelf een hele nieuwe judostijl aanleren. Toen dat niet het gewenste resultaat opleverde, besloot ze te stoppen.
'Ik maakte daarbij voor mijn gevoel niet genoeg vooruitgang. Dan moet je eerlijk naar jezelf zijn. Het is tijd om te stoppen', zegt Uilenhoed de 29-jarige judoka dinsdag op de site van de Judobond.
Ze ziet geen reële kans om in 2016 in Rio de Janeiro een olympische medaille te winnen. Het is de enige prijs die nog op haar erelijst ontbreekt.

Trots

De Haagse judoka, die met veel blessures aan haar knieën kampte, zegt trots te zijn op wat ze heeft bereikt. 'Ik denk dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald.'
Zwaargewicht Uilenhoed werd twee keer tweede bij een EK (2006 en 2007) en twee keer derde bij een WK (2005 en 2007). Ook behaalde ze in 2006 de Europese titel onder 23 jaar. Ze deed een keer meer aan de Olympische Spelen. Dat was in 2008 in Peking, maar daar kwam ze toen niet door de eerste ronde.