HEMA: diabetespatiënte correct behandeld

HEMA
HEMA
DEN HAAG - De HEMA heeft via Facebook alsnog gereageerd op de berichtgeving over het incident met de diabetespatiënte in een filiaal op de Grote Marktstraat in Den Haag.
Het bedrijf neemt geen afstand van het oppakken van de 17-jarige Yosra Aajir, maar betreurt de gang van zaken rondom de berichtgeving in de (sociale) media. De berichtgeving zou 'op een aantal punten onjuist' zijn en zaken zouden zijn uitvergroot, volgens de HEMA.
Volgens de HEMA hebben de beveiligingsbeamten juist gehandeld. De HEMA betreurt dat de indruk is ontstaan dat dit anders zou zijn. Verder gaat het bedrijf niet het voorval in, omwille van de privacy van Yosra. De HEMA zegt inmiddels persoonlijk contact te hebben gehad met Yosra om de kwestie te bespreken.

Urineverlies komt vaker voor bij mensen met diabetes

Vrijdag wordt de 17-jarige Yosra opgepakt. Ze krijgt tijdens een bezoek aan de HEMA een hyper: een te hoge bloedsuikerspiegel. Om haar hyper tegen te gaan spuit ze zichzelf in met insuline. Dat doet ze in een pashokje. Bij het spuiten verliest ze urine, een bijverschijnsel dat vaker voorkomt bij mensen met diabetes.
Beveiligers van de HEMA zien haar aan voor junk en dragen haar over aan de politie. Ze wordt enkele uren vastgehouden op het bureau.

Negatieve reacties voor de HEMA

Op de verklaring op Facebook wordt veel gereageerd. Veel van die reacties zijn negatief. Sommige mensen roepen op de HEMA te boycotten.