Attractiepark Drievliet krijgt overdekt gedeelte

DEN HAAG - Attractiepark Drievliet in Den Haag krijgt een overdekt gedeelte. Naast de indoorhal worden ook de ingang van het park en de parkeerplaatsen aangepakt. Met de overdekte hal kan het attractiepark het hele jaar open blijven.
De gemeente Den Haag en Drievliet hebben daarover afspraken gemaakt. Volgens woordvoerder Jos Faaij van Drievliet was het maken van die afspraak 'best een zware bevalling.'
Door het hele jaar open te zijn hoopt het attractiepark meer bezoekers te trekken en meer werkgelegenheid te creëren. Een landschapsarchitect moet ervoor zorgen dat de indoorhal mooi in het landschap past.

De Rotterdamsebaan

Het plan voor een overdekt gedeelte is overigens niet nieuw. 'Het idee voor een indoorhal stamt uit 2003', zegt Faaij. 'Dat is destijds economisch gezien goed ontvangen door de gemeente, maar omdat nog niet zeker was waar de Rotterdamsebaan zou komen werd dat alsmaar uitgesteld.'
Waar de Rotterdamsebaan komt is inmiddels bekend. De weg moet over het huidige parkeerterrein van Drievliet gaan komen. Den Haag en Drievliet hebben in overleg onderling grond geruild, om de weg naar de Rotterdamsebaan vrij te maken en om tot de bouw van een indoorhall te komen.

In 2019 klaar

De Rotterdamsebaan gaat de A4 en de A13 en de Centrale Zone van Den Haag verbinden. De Centrale Zone loopt ongeveer van de Binckhorst en de Internationale Zone richting Scheveningen. De aanleg start half 2014. In 2019 moet de weg klaar zijn.
Dinsdag is het eerste echt zichtbare werk ter voorbereiding op de aanleg van de weg begonnen: de sloop van het tankstation en de naastgelegen kiosken.