Instellingen

Winkeliers zien toekomst Haags Winkelcentrum Leyweg somber in

DEN HAAG - Volgens winkeliers gaat het niet goed met het Haagse Winkelcentrum Leyweg. Ook het winkelend publiek vindt de Leyweg niet meer wat het geweest is.

De V&D in het Winkelcentrum Leyweg sluit per 1 februari 2015 de deuren. Het warenhuisconcern heeft besloten om het huurcontract van het pand waarin de winkel is gevestigd niet te verlengen.

Winkeliers reageren geschokt op de sluiting van de V&D. ‘Het is verschrikkelijk. Het winkelcentrum gaat heel hard achteruit’, zegt winkelier Denise Joppe. ‘Ik hoop dat dit bij iedereen de ogen opent. Er moet wat gedaan worden’.

Veel leegstand in het winkelcentrum

In 2003 werd een geheel vernieuwd winkelcentrum opgeleverd. Het winkelgebied aan de Leyweg werd uitgebreid en grootschalig gerenoveerd. Nu, ruim tien jaar later, zien winkeliers de toekomst van het winkelcentrum somber in. ‘Er is veel leegstand en dat zal alleen maar meer worden, aldus winkelier Martijn Schoonderbeek. ‘Op een gegeven moment blijft er weinig over van het winkelcentrum. En dan is er geen Leyweg meer’.

De winkeliersvereniging Leyweg betreurt het vertrek van de V&D uit het winkelcentrum maar ziet dat niet als teken dat het slecht gaat met het winkelcentrum.'' 'Het fluctueert nogal', zegt Henk van der Hoeven, voorzitter van de winkeliersvereniging. 'Sommige winkels moeten vertrekken omdat het op landelijk niveua slecht gaat'.