Lijsttrekker en wethouder D66 Delft trekt zich terug

Lucas Vokurka
Lucas Vokurka
DELFT - Met nog ruim twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft Lucas Vokurka zich teruggetrokken als lijsttrekker van de Delftse D66-lijst. Hij wordt opgevolgd door de nummer 2, de huidige fractievoorzitter Christine Bel.
Lucas Vokurka is wethouder Financiën en Onderwijs in Delft. Ook die werkzaamheden legt hij neer. Vokurka wordt per 15 februari kwartiermaker economisch vestigingsklimaat, voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.
Tijdens een openbare raadsvergadering op 6 februari neemt Vokurka officieel afscheid van het Delftse gemeentebestuur. De raad beslist dan ook over de benoeming van een nieuwe wethouder, die de taken van Vokurka zal overnemen totdat er een nieuw college wordt geïnstalleerd. De D66-fractie zal Christine Bel voordragen als vervanger, zegt de partij op haar website.

'Mooie kans'

'Ik ga Delft enorm missen', zegt de scheidend lijsttrekker, 'maar dit is zo'n mooie kans en een mooie vervolgstap in mijn loopbaan, dat ik ervoor gekozen heb nu deze stap te maken.'
Vokurka werd op 10 april 2013 al gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. De stemming was destijds unaniem.