Instellingen

Tweede seizoenshelft ADO officieel van start tijdens nieuwjaarsreceptie

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie officieel de start van de tweede seizoenshelft ingeluid. Tijdens de borrel in het Kyocera Stadion blikte presentator Kees Jansma met diverse spelers, trainers en bestuursleden van de Haagse club terug op het kalenderjaar 2013.

Diverse mensen mochten hun moment van 2013 kiezen. Zo koos aanvaller Mike van Duinen voor zijn doelpunt tegen FC Twente, wilde verdediger Tom Beugelsdijk stil staan bij de winnende treffer van Mathias Gehrt tegen Vitesse en viel de keuze van Sarina Wiegman, trainster van de ADO-dames, op het winnen van de KNVB beker.

ADO Den Haag staat zestiende in de Eredivsie. Als de Haagse club over zestien wedstrijden nog steeds op die plek staat moet het nacompetitie spelen. ‘Het zal lastig zijn omdat we een heel zwaar programma hebben’, ADO-icoon Lex Schoenmaker Sr. weten. ‘Maar hoe zwaarder het programma, des te veranderlijker kan ADO uit de hoek komen’, aldus de adviseur van de Haagse club.

Het gaat een zware kluif worden

Jansma, de presentator van de nieuwjaarsreceptie, is van mening dat het een zware kluif gaat worden. ‘Het wordt een moeilijkere opgave dan menigeen in Den Haag denkt’, laat hij desgevraagd weten. ‘Het halen van een veilige plek zou een succes zijn voor dit ADO. Meer kwaliteit dicht ik het ook niet toe.’

De Haagse club hervat zondagmiddag om 12.30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC. De ADO-vrouwen komen eerder in actie. Aanstaande vrijdag speelt de ploeg om 19.30 uur thuis tegen Anderlecht.