Instellingen

Breng je eigen drank mee naar Goudse nieuwjaarsreceptie

Champagne
Champagne

GOUDA - Er komt toch een nieuwjaarsreceptie in het Goudse stadhuis op de Markt in Gouda. Dat wordt wel een alternatieve variant, waarbij feestgangers worden opgeroepen zelf een fles wijn of een zak nootjes mee te nemen.

Dat zegt de Centrummanager Gouda Ronald van Rossum op zijn Facebookpagina. 'Het is ook niet erg als je een lekkere hartige taart kunt bakken en die meeneemt', vult hij zijn enthousiasmerende oproep aan. Het moet een nieuwjaarsreceptie 'voor, door en van Gouwenaars' worden.

Het Gouds Stadhuis wordt geëxploiteerd door een particulier, die het pand gratis ter beschikking heeft gesteld voor het nieuwjaarsfeest. De traditionele nieuwjaarsreceptie in Gouda gaat niet door, vanwege bezuinigingen. De alternatieve nieuwjaarsparty is op 21 januari, van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Ontstaan op een terras

Het idee voor het alternatieve nieuwjaarsfeest is ontstaan op een terras, vertelt centrummanager Van Rossum. 'We hadden het over het afschaffen van het nieuwjaarsfeest en we hadden er wel begrip voor, maar we vonden het ook jammer.

Toen dachten we: "dan organiseren we het toch zelf?!", en zo geschiedde', aldus Van Rossum.  

'American Party'

Een feest waarbij de feestgangers hun eigen eten en drinken meenemen wordt ook wel een 'American Party' genoemd.