Zakelijk leider van Het Nationale Ballet naar Nederlands Dans Theater

Nederlands Dans Theater
Nederlands Dans Theater
DEN HAAG - Janine Dijkmeijer wordt op 1 maart de nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Dans Theater (NDT) in Den Haag. Zij is nu nog zakelijk leider van Het Nationale Ballet.
De 50-jarige Dijkmeijer richtte in 2003 het internationaal dansfilmfestival Cinedans op, dat in 10 jaar tijd is uitgegroeid tot één van de belangrijkste dansfilmfestivals in de wereld. In 2009 richtte ze samen met choreografe Nicole Beutler het moderne dansgezelsschap NBprojects op.
Volgens het NDT heeft Dijkmeijer niet alleen zakelijke ervaring bij Het Nationale Ballet, maar als voormalig professioneel danser ook artistieke affiniteit met moderne dans. Zo werkte ze samen met choreografen als Krisztina de Châtel en Conny Janssen. In 1999 ontving ze de Gouden Theaterdansprijs (Gouden Zwaan) en de Prijs van Verdienste van het Dansersfonds '79.

Enthousiast

Het Nederlands Dans Theater (NDT) zat sinds september 2013 zonder algemeen directeur.  Dijkmeijer wordt samen met artistiek directeur Paul Lightfoot verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het NDT.
Lightfoot reageerde enthousiast: 'NDT is een creatieve organisatie die mensen nodig heeft met kennis, toewijding en passie voor de danskunst. Ik ben ervan overtuigd dat Janine al deze kwaliteiten bezit en voel me zeer geïnspireerd om samen met haar een veelbelovende toekomst te creëren voor NDT.'