ADO Den Haag zet zich in tegen laaggeletterdheid

ado in de maatschappij lezen schrijven
ado in de maatschappij lezen schrijven
DEN HAAG - Voetbalclub ADO Den Haag en Stichting Lezen & Schrijven gaan zich samen inzetten om laaggeletterdheid aan te pakken in de regio Haaglanden. Piet Jansen, directeur van ADO Den Haag en Arjan Beune, adjunct-directeur Stichting Lezen & Schrijven, ondertekenden hiervoor woensdag een samenwerkingsovereenkomst.
De Taalmeter van Stichting Lezen & Schrijven wordt op de website van ADO Den Haag in de Maatschappij gezet. De Taalmeter is een online instrument, waarmee binnen maximaal twaalf minuten kan worden vastgesteld of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Medewerkers van de Stichting zullen ook aanwezig zijn bij het project Scoren in de Wijk van ADO Den Haag. Daar zullen ze ouders en kinderen aanspreken op het probleem van laaggeletterdheid.
'Mooi dat twee totaal verschillende organisaties de handen ineen slaan om samen aan een gezamenlijk doel te werken. We gaan gezamenlijk onze expertise inzetten om mensen actiever te laten deelnemen aan de maatschappij', zegt directeur Piet Jansen.