Dood van Hagenaar bij hoofdbureau politie blijkt geen misdrijf

DEN HAAG - De 67-jarige man die dood werd gevonden in buurt van het voormalig hoofdbureau van de politie in Den Haag, is niet vermoord. Dat blijkt na onderzoek van de politie.
Het lichaam van de man werd eind vorige maand ontdekt in zijn appartement aan de Burgemeester Patijnlaan. Na een eerste onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut bestond er onduidelijkheid over de doodsoorzaak. Daarom werd het onderzoek uitgebreid.
De politie probeerde de laatste dagen uit het leven van de man te reconstrueren. Uit onderzoek bleek dat de Hagenaar ruim een week voordat hij gevonden werd, nog leefde. Om meer inzicht te krijgen werd bij de Scheveningse Bosjes en de Bankastraat een aantal billboards neergezet in de hoop dat mensen met tips zouden komen. Ook werd een groot buurtonderzoek in de flat van de man gedaan en besteedde het opsporingsprogramma Team West aandacht aan de zaak.
Nu alle onderzoeksmogelijkheden en tips zijn uitgeput, kan de politie niet anders dan concluderen dat er geen enkele aanwijzing is gevonden dat de man het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De officier van justitie heeft daarom besloten het onderzoek naar zijn overlijden te staken. De familie van de Hagenaar is inmiddels daarover op de hoogte gebracht.