Instellingen

West-Safari: Klein Nieuws Ophaaldienst spot zeehondjes bij 's-Gravenzande

'S-GRAVENZANDE - 'Ja, kijk, daar is er weer één. Zie je hem?' Patrick Groeneweg staat al een tijdje naar een zeehondje te turen als de Klein Nieuws Ophaaldienst nieuwsgierig wordt gemaakt door zijn verschijning. Met zijn lange paardenstaart en zijn geconcentreerde blik vertelt hij over zijn dag. 'Ik kom even uitwaaien, half uurtje, drie kwartier even lekker staan.' Zo probeert Patrick voor even zijn zorgen te vergeten.

Deze week zijn de West-safariverslaggevers Lisa Bom en Hans Otte begonnen met het ophalen van klein nieuws in de hele regio. Vrijdag is dat aan de kust bij 's-Gravenzande. Het waait en de kustlijn ziet er ruig uit, her en der een wandelaar met een hond. Voor de kust liggen grote containerschepen te wachten om de haven van Rotterdam in te mogen varen.

Op een soort balustrade, waarop deze zomer nog een strandtent stond, staat nu Patrick Groeneweg over het leven na te denken. Hij heeft veel zorgen. 'Ik heb geen werk en het is moeilijk op dit moment om wat te vinden.' Jarenlang heeft Patrick in de bouw gewerkt, zijn eigen bedrijf is over de kop gegaan en nu is het maar de vraag wat de toekomst hem zal brengen. Hij hoopt dat iemand zijn talenten ziet, al maakt het hem niet uit wat voor baan hij zou krijgen: 'Alles pakken wat je pakken kan'. Nu hij werkeloos is kan Patrick maar moeilijk rond komen, 'Het gaat net. Geen vakanties en geen gekke dingen doen. Ik heb twee kinderen, dat kost ook wel wat.'

Goede cameravrouw

Af en toe laat het zwarte kopje in de zee zich weer zien. 'Opletten!', zegt Patrick, 'Daar is het zeehondje, vlak voor de kust. Ik sta nou 10 minuten te kijken en ik heb hem al 2 of 3 keer boven zien komen en hij komt ook steeds dichterbij.' De West-Safariverslaggevers Hans Otte en en Lisa Bom zijn ongetrainde zeehondenspotters. Het valt dan ook niet mee om dat kleine kopje in die hele grote zee te ontwaren. Een goed bedoelde opmerking van Patrick laat ons extra ons best doen: 'Als je een goede cameravrouw bent dan ben je hem nu aan het filmen!'. En dat is 'gelukkig' ook zo. Hij staat erop.

De verslaggevers van de West-Safari gaan elke dag op zoek naar de mooiste verhalen voor Radio West, TV West en Omroepwest.nl. Heb je ook een leuk onderwerp vioor de West-Safari? Laat het weten via westsafari@omroepwest.nl en wie weet komt er een verslaggever bij jou langs.