Westlands bedrijf wint Ambassadeursprijs

Kassen, tuinders
Kassen, tuinders
KWINTSHEUL - Een Nederlands bedrijf dat in Sri Lanka kokos produceert, heeft de Ambassadeursprijs gewonnen. Volgens de jury is de Van der Knaap Groep uit Kwintsheul 'een innovatieve onderneming die met doorzettingsvermogen een nieuwe markt voor kokosproducten heeft weten te ontwikkelen'.
De prijs werd woensdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse conferentie van ambassadeurs van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De boeren die in Sri Lanka voor het bedrijf werken, leveren volgens het ministerie eindproducten in plaats van alleen ruwe materialen, waardoor hun inkomen fors is gestegen. Ook zijn de lonen hoger dan gemiddeld en zet Van der Knaap zich actief in voor de gemeenschap door scholen, waterputten en huizen voor kansarmen te bouwen.
De prijs, een initiatief MKB-Nederland, de Rabobank en het ministerie, is bedoeld om internationaal ondernemen te bevorderen en te laten zien hoe Nederlandse ambassades en consulaten daarbij kunnen helpen. Volgens minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is het belangrijk dat ondernemers meer over de grens kijken. 'Dat levert goede kansen op voor meer groei en banen.'