Instellingen

Barbie's billen populair, veel media bij opname videoclip

Barbie carnavalshit

NOORDWIJK - Omroep West, RTL, SBS, Powned, De Telegraaf... bijna het hele Nederlandse journaille is woensdagavond aanwezig in café Rosser in Noordwijk. Er is dan ook historisch belangrijk materiaal te filmen. Want in de kroeg wordt de clip opgenomen van het carnavalsliedje van Samantha van der Plas, beter bekend als Barbie.

In het versierde café staat naast journalisten en cameramensen, figuranten, de plaatselijke carnavalsvereniging en dansmariekes ook een complete fanfare, die het carnavalsnummer naar grote hoogte moet blazen. De titel van het nummer dat volgens betrokkenen een regelrechte carnavalshit gaat worden is: 'Het enige wat ik wil... is een tattoo op mijn bil.' 

Zinloos geweld

Het nummer is een initiatief van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. De tattoo waarover de Haagse zingt is het lieveheersbeestje van de stichting.  Met het nummer willen de stichting en Barbie laten zien dat hebzucht en geweld best wel wat minder kunnen. Zo zingt Barbie: 'Ik hoef geen dure tas, ik hoef geen dure jas... Het enige wat ik wil, is een tattoo op mijn bil.'

Polonaise

Nadat de pers Barbie en haar gevolg heeft kunnen interviewen is het tijd om het lied te laten horen. Uit de boxen schalt een typische carnavalsdeuntje. Om cameramensen de gelegenheid te geven wat leuke plaatjes te maken, zet het hele gezelschap de polonaise in. Barbie lijkt zelf nog wat onwennig mee te doen in haar eigen clip. Maar even later, springt de bekende Scheveningse wel op de bar om heupwiegend de feestvreugde wat te verhogen.  Als de muziek is gestopt is het persmoment voorbij. En daan gaan de deuren dicht. Daar, achter die deur, begint het serieuzere werk. Want als alle pers is vertrokken, wordt begonnen met de echte opnames voor de clip. Het nummer zelf is eerder al opgenomen in Brabant en ook daar trokken de Hagenaars veel publiek.

Anabool en Jake doen ook mee

Niet alleen Barbie is te zien in de clip, ook haar eigen anabool Michael is van de partij. En zelfs manager Jake - onder intimi bekend als Big Jake - laat zijn beste moves zien in de clip. Het is niet bekend wanneer de clip behorend bij deze kraker klaar is, maar op 2 maart moet hij toch echt af zijn... Want dan begint carnaval 2014. Dan weten we ook of het nummer net zo'n succes wordt als klassiekers van het kaliber 'Er staat een paard in de gang', 'Als het gras twee kontjes hoog is' of 'En nou die hendjes de lucht in'. 

Lees hier meer over het boeiende leven van Barbie in het dossier over de Haagse realityster.