Instellingen

Nieuwe verlenging musical Soldaat van Oranje vrijwel zeker

Soldaat van Oranje
Soldaat van Oranje

KATWIJK - De musical Soldaat van Oranje wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid binnenkort opnieuw verlengd. Er zijn inmiddels alweer zoveel kaarten verkocht tot eind augustus, dat die reprise logischerwijs niet kan uitblijven.

Soldaat van Oranje is de langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis. Dat werd onlangs gevierd met een knalfuif bij de speelplek in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Formeel loopt de musical tot augustus van dit jaar. Maar wie via de officiële website nu nog kaarten wil bestellen, kan dat nog slechts voor een beperkt aantal dagen en plekken doen. Een aantal kaarten naast elkaar verkrijgen voor dezelfde voorstelling is al lastig. De musicalproducent zelf meldt dat meer over een eventuele verlenging in februari bekend wordt gemaakt en de publieke belangstelling onverminderd groot is. 'Het gaat nog steeds hartstikke goed met de verkoop', aldus woordvoeder Michiel Klerken.

Recordmusical

Het is de zoveelste verlenging voor de recordmusical, die eerder meer voorstellingen aankondigde tot en met april 2014, toen ook met een vernieuwde cast, en daarna nog eens tot augustus van dit jaar.

De musical Soldaat van Oranje kreeg in november bij de uitreiking van de Musical Awards een speciale Theater Award.