Van der Valk-hotel Nootdorp overspoeld door agenten

Motoragent
Motoragent
NOOTDORP - Tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart in Den Haag zal het Van der Valk-hotel in Nootdorp heel even het veiligste hotel van Nederland zijn. Dan logeren tientallen agenten van de landelijke eenheid van de politie, het voormalige Korps Landelijke Politie Diensten, in het hotel.
De top in maart brengt vele wereldleiders naar Den Haag. Op de tweejaarlijkse internationale topconferentie wordt gesproken over hoe voorkomen kan worden dat nucleair materiaal in handen komt van kwaadwillenden.
De NSS is de grootste top ooit in Nederland. In maart komen naar verwachting 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden naar het World Forum. De aanwezigheid van staatshoofden en regeringsleiders, onder wie waarschijnlijk de Amerikaanse president Obama, vergt het strengste beveiligingsregime.
Veel hotels in Den Haag en omgeving zorgen voor onderdak. De agenten van de landelijke eenheid zullen bezit nemen van het Van der Valk-hotel in Nootdorp, zo blijkt nu. Hotel noch politie wil daar overigens een toelichting op geven. Vooral veel motoragenten zullen in het Van der Valk verblijven. Nu en de komende weken zijn er ook oefensessies vanuit het hotel bedacht.