Instellingen

Baldewsingh: 'Oude vuilstort Haagse Westerduinen geen gevaar voor grondwater, maar wel onderzoek'

DEN HAAG - Volgens wethouder Rabin Baldewsingh leveren de drie oude vuilstortplaatsen in de Westerduinen tussen Scheveningen en Kijkduin geen gevaar op voor het grondwater. Toch houden veel buurtbewoners hun hart vast en zijn ze ongerust.

Wel gaat de wethouder kijken of er een goedkopere manier is om de grond te saneren dan tot op heden gedacht werd. Met de zoektocht naar nieuwe saneringsmethodes komt hij tegemoet aan een vraag van GroenLinks.

'De vuilstortplaatsen zijn al lang niet meer in gebruik. Tussen de jaren '95 en '97 van de vorige eeuw heeft er een sanering plaats gevonden en sindsdien wordt het terrein zorgvuldig in de gaten gehouden', aldus de wethouder. Er is volgens zijn zeggen 'geen reden om aan te nemen dat de vuilstort een gevaar vormt voor het grondwater.'  De stortplaatsen zijn al jaren dicht en er is grond overheen gestort, maar de buurtbewoners vertrouwen het nog steeds niet.

De GGD doet op dit moment een onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van mensen die vroeger als kind op de vuilstortplaats gespeeld hebben.