Noordwijks raadslid Salman weigert uitpraat-gesprek met burgemeester

Jan Pieter Lokker
Jan Pieter Lokker
NOORDWIJK - Het Noordwijkse raadslid Dennis Salman ziet niets in een persoonlijk gesprek met burgemeester Jan Pieter Lokker. De Noordwijkse burgemeester had hem uitgenodigd om te praten over de verstoorde verhoudingen.
Salman stelde vorige week vragen aan het college over het declaratiegedrag van de burgemeester. Hij zou woon-werkkilometers hebben gedeclareerd, terwijl hij in een hotel in Noordwijk sliep. Het raadslid stapte met het verhaal naar De Telegraaf en daar was de burgemeester niet blij mee.
Lokker regelde een extra raadsvergadering omdat het vertrouwen in de Noordwijkse politiek zou zijn geschaad. ‘Zo gaan we in Noordwijk niet met elkaar om’, aldus Lokker tijdens de vergadering.

'Aanzien geschaad'

Omdat het aanzien van Noordwijk en beide heren geschaad zou zijn, nodigde de burgemeester Salman uit. Maar deze had geen behoefte om het uit te praten in een persoonlijk gesprek. Hij denkt dat alleen het aanzien van Lokker is geschaad en niet zijn aanzien.
'Het probleem waarvoor een persoonlijk gesprek tussen u en mij de oplossing zou moeten zijn, zie ik dus niet als u', zegt hij in een brief. Hij wil Lokker best ontmoeten, maar dan in de raadszaal. 'Zodat iedereen kan meekijken en meeluisteren.'