April Darby nu al geschrapt uit titelsong GTST: 'Ik was zelf ook niet tevreden'

DEN HAAG - Het ene moment ben je de zangstem van de nieuwe leader van GTST en met hetzelfde gemak is die glorietijd alweer voorbij. De Haagse April Darby weet niet wat ze meemaakt.

De Haagse zong enige tijd geleden een nieuwe titelsong in voor de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Die serie draait al vele jaren en was toe aan een nieuwe leader. April Darby, bekend van onder meer de musical Sister Act, werd daarvoor gevraagd. Maar nu de nieuwe song bijna twee weken draait, hebben de programmamakers besloten toch de oude versie vanaf maandag weer te gaan gebruiken. De reden: de vele kritiek op de Darby-uitvoering van de titelsong.

Volgens Darby en de programmamakers is vooral de opnamekwaliteit niet goed genoeg. Onder meer op Facebook en Twitter roerden de GTST-fans zich flink hierover.

'Niet helemaal tevreden'

Twee weken heeft de roem van April Darby daarmee geduurd. Maandag gaat de door haar ingezonden versie van de leader van de populaire tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden dus van de buis. ‘Ik heb gelijk na de opnames gezegd dat ik niet helemaal tevreden was over het resultaat’, zegt de Haagse achteraf.

De nieuwe versie van het liedje waar de bekendste Nederlandse soap dagelijks mee begint, is ondanks de twijfels van April, toch gebruikt. De Haagse begrijpt ook niet wat de beweegreden is van de makers van GTST om de leader toch te gebruiken. ‘Ik heb ze gevraagd waarom we het niet opnieuw hebben opgenomen en het gelijk hebben verbeterd. Maar daar hebben ze geen antwoord op.’

'Zegt niks over mijn zangkwaliteit'

Voor April Darby gaat er nu een punt achter dit hoofdstuk. ‘Het is jammer dat mensen mij nu zo zien, want deze klus zegt niks over mijn andere klussen. Het zegt niks over mijn zangkwaliteit en dat is ook niet de reden dat mijn versie van de leader van de buis gaat. En hopelijk krijg ik ooit de kans om het opnieuw in te zingen.’

Voor de trouwe fans is GTST vanaf maandag ook echt weer vertrouwd. Dan komt de oude versie weer terug.

Deel dit artikel: