Nootdorper ontsnapt aan dood door heldendaad scholier (15)

Plataan
Plataan
DELFGAUW - Een 15-jarige scholier heeft het leven gered van een 58-jarige man uit Nootdorp, door te voorkomen dat een boom op zijn hoofd viel.
Op maandag 16 december fietste het tweetal los van elkaar op de Noordeindseweg in Delfgauw. Daar waren op dat moment snoeiwerkzaamheden aan een boom. ‘Ik had er verder geen aandacht aan besteed ’zegt de Nootdorper, die liever anoniem wil blijven. 'Gelukkig deed Milo dat wel, anders had het slecht kunnen aflopen.’ Milo fietste snel langs de man heen en reed hem klem. Op dat moment viel er een boom van 30 meter vlak voor hun op de weg. Als de man was doorgereden, was de boom zeer waarschijnlijk bovenop hem terecht gekomen. Maar door de heldendaad van de 15-jarige scholier is dat dus niet gebeurd.
‘Toen de boom was weggehaald fietste Milo snel naar huis. De handbiker wilde hem nog bedanken. ‘Ik riep nog naar hem maar hij heeft het niet gehoord’. Daarom zocht de Nootdorper de media op. De 58-jarige man heeft na het ongeval contact opgenomen met verschillende instanties. Want zelfs na het ongeval heeft hij er best nog wel een tijdje mee gezeten: ‘Ik wil gewoon graag mijn verhaal kwijt’. Joke Bijl, de woordvoerster van Staatsbosbeheer, laat weten graag met de meneer in gesprek te gaan. ‘We willen met de meneer om de tafel gaan zitten. We horen graag zijn verhaal aan zodat we samen kunnen kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen en dat we helderheid in de situatie kunnen krijgen.’ aldus Bijl.   

Het snoeien van de boom ging niet goed

Er zouden volgens Staatsbosbeheer wel medewerkers met hesjes hebben gestaan om het verkeer tegen te houden tijdens het snoeien. Staatsbosbeheer erkent wel dat het met het snoeien van de boom niet goed gegaan is. ‘Dat komt omdat de zaag in de boom is vastgelopen.’ Zegt Bijl.
De gemeente Nootdorp waardeert de actie van de jongen heel erg. ‘We juichen dit alleen maar toe dat de bewoners elkaar behoeden voor dit soort ongelukken', aldus  een woordvoerder van de gemeente.