Aanklager betaald voetbal vraagt strafvermindering voor ADO-trainer Henk Fraser

DEN HAAG - De aanklager betaald voetbal heeft donderdagavond aan de tuchtcommissie van de KNVB gevraagd om strafvermindering voor ADO-trainer Henk Fraser. De aanklager wil Fraser voor drie duels te schorsen, waarvan twee voorwaardelijk. Aanvankelijk werd de assistent van Maurice Steijn voor twee duels geschorst.
'Dat vraag ik de tuchtcommissie op basis van uw blanco dossier. Wij willen graag zien of dat het komende jaar zo blijft', klonk het relais van de aanklager betaald voetbal richting Fraser. Wanneer de tuchtcommissie de straf overneemt mist Fraser alleen de ontmoeting met NEC.
Tegen Feyenoord kan hij dan weer op de bank zitten. Wanneer Fraser zich het komende jaar weer schuldig maakt aan dergelijk gedrag start hij direct met twee wedstrijden schorsing.
Fraser liet eerder weten niet naar Zeist te gaan om te zeggen dat hij goed gehandeld heeft. ‘Ik heb mij niet aan de regels gehouden’, vertelde Fraser donderdagavond aan de tuchtcommissie. ‘Dat geef ik eerlijk toe. De reden dat ik in beroep ben gegaan heeft te maken met de woorden die scheidsrechter Van Sichem na de wedstrijd heeft gebruikt. Hij noemt woorden als agressief en dreigend. Daar kan ik mij totaal niet in vinden. Ik was duidelijk en cynisch. Op het einde denigrerend’, bekende Fraser in Zeist.
De uitspraak van de tuchtcommissie wordt vrijdagmiddag verwacht. Wanneer de tuchtcommissie de straf overneemt is er sprake van strafverlichting.