Autodieven hengelen sleutels door de brievenbus

DEN HAAG - Miriam Winkel kan het nog steeds niet geloven. Donderdagochtend is haar auto verdwenen, die ze de dag daarvoor nog voor de deur heeft gezet. Niet alleen haar eigen autosleutels, maar ook die van haar man hangen niet meer in de hal. Ook van zijn auto ontbreekt elk spoor.
Omdat het huis is beveiligd, staat ze voor een groot raadsel. Het alarm is niet afgegaan. En ook bij de alarmcentrale is er geen melding binnengekomen. Hoe hebben ze toch de autosleutels kunnen bemachtigen?
Terwijl de politie nog onderweg is, komt ze samen met haar zoon tot de enige logische verklaring. De autosleutels die in de hal hangen zijn door de brievenbus gehengeld. Hoe ze dat precies hebben gedaan is gissen, maar mogelijk met een uitschuifbare stethoscoop via de bewuste brievenbus.

Goed georganiseerd sleutelrekje

Het ophangen van de sleutels lijkt meteen bij binnenkomst van de woning goed georganiseerd. In de hal bij de voordeur hangt een sleutelrekje, met voor elk familielid zijn of haar eigen haakje. Tussen de brievenbus en het bord is een afstand van ongeveer anderhalve meter.
De autodieven hebben waarschijnlijk handig gebruik gemaakt van het raam naast de voordeur. Hierdoor is goed te zien waar de autosleutels hangen en kunnen er makkelijk aanwijzingen worden gegeven.

Vrees dat auto's al over de grens zijn

Hoewel beide auto’s van de zaak zijn, baalt Miriam toch enorm. Ze heeft geen flauw idee wie de autodieven zijn geweest, maar vreest dat de auto’s al ver over de grens zijn verdwenen. Stiekem hoopt ze dat ze toch nog achterhaald worden. Qua verzekering gaat ze er vanuit dat het wel goed komt.
Van de auto's en de autodieven ontbreekt nog steeds elk spoor. Via de werkgever beschikt ze inmiddels over een nieuwe auto. Jammer van het sleutelrekje, maar deze autosleutels krijgen voortaan een nieuwe plek.