Instellingen

Hoogbejaarde (86) slachtoffer van nep-dakdekker in Voorhout

Stock-politie-stock-motoragent
Stock-politie-stock-motoragent

VOORHOUT - De man die maandag in Voorhout het slachtoffer werd van een malafide dakdekker, blijkt hoogbejaard te zijn. De politie meldt dat het gaat om een 86-jarige man.

Bij zijn huis aan de Bonekruidstraat in Voorhout werd maandagochtend rond 10 uur aangebeld door een man die zich voordeed als dakdekker. Hij vertelde zijn slachtoffer dat het dak er slecht uitzag en dat hij het voor duizend euro wel wilde opknappen. Wel moest de man dan eerst een aanbetaling doen van 600 euro.

Nooit van gehoord

De hoogbejaarde man ging hiermee akkoord. De dakdekker zou vervolgens een dag later aan de klus beginnen, maar kwam nooit meer opdagen. Het slachtoffer kreeg argwaan en belde het bedrijf waarvoor de dakdekker zei werkzaam te zijn. Daar kreeg hij te horen dat ze nog nooit van de vermeende dakdekker hadden gehoord.

Getuigen gezocht

De man heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak. Die is ook op zoek naar getuigen en heeft een signalement verspreid van de oplichter. Die is 25 á 30 jaar, is 1 meter 80 lang, heeft een redelijk slank postuur. De onverlaat heeft donkerblond, kort haar en heeft geen gezichtsbeharing. Verder droeg de oplichter donkere kleding en een lange werkbroek. De politie vraagt getuigen of eventuele andere slachtoffers zich te melden.