Plassende diabetespatiënte wacht nog steeds op excuses HEMA

DEN HAAG - Het meisje dat bij de HEMA in Den Haag werd aangezien voor een plassende junk, is donderdag samen met haar advocaat en tante in gesprek gegaan met het winkelbedrijf. Daarbij zijn de beelden van de beveiligingscamera bekeken.
Volgens de tante van de 17-jarige Yosra Aajir is daarop precies te zien dat het verhaal dat Yosra vertelt klopt en totaal niet is aangedikt. De HEMA verklaarde eerder geen afstand te nemen van het oppakken van Yosra, maar dat ze wel de berichtgeving rondom het incident betreuren.
Woordvoerdster Judy op het Veld van de HEMA bevestigt dat er een gesprek is geweest waarbij de beelden bekeken zijn, maar wil verder niet inhoudelijk reageren op dit gesprek. Wegens tijdgebrek komt er nu een tweede afspraak om verder te praten.

HEMA wil wel excuses maken, maar niet openbaar

Yosra, haar familie en haar advocaat eisen openbare excuses van de HEMA. Volgens haar tante wil het bedrijf wel excuses maken, maar alleen op voorwaarde dat de media er buiten blijven. 'Voor ons is dat niet genoeg. Na de nare gebeurtenis, is het een tweede steek geweest dat Yosra in haar verhaal niet serieus genomen is en dat de HEMA blijft zeggen dat de beveiliging juist gehandeld heeft.'
De tante zegt dat ze bij uitblijven van openbare excuses verdere stappen gaan ondernemen. Wat ze daarbij in gedachten heeft, wilde ze tegenover Omroep West niet zeggen. 

Geshockeerd

Sinds Yosra met haar verhaal naar buiten kwam heeft ze veel over zich heen gekregen. Volgens haar tante is het meisje nog steeds geshockeerd. 'Het gaat minder goed met haar dan normaal.'