Instellingen

HEMA maakt excuses aan diabetespatiënte

Yosra Aajir

DEN HAAG - Diabetespatiënte Yosra Aajir uit Den Haag krijgt alsnog excuses van HEMA. Dat liet het warenhuisketen donderdagavond laat weten. De tiener werd onlangs door beveiligers voor een junk aangezien toen ze zichzelf in een vestiging in Den Haag met insuline probeerde te injecteren.

Op de facebookpagina van HEMA zegt het bedrijf: 'Directievoorzitter Ronald van Zetten biedt namens HEMA Yosra A. excuses aan en aan alle diabetespatiënten die zich onbegrepen voelen door hun ziekte', luidde de verklaring van het bedrijf, dat eerder nog volhield dat Yosra niet onjuist was behandeld.

Een woordvoerster bevestigde dat HEMA betreurt 'dat er onbegrip is en dat mensen zich onbegrepen voelen'. De zegsvrouw wilde verder niet op de zaak ingaan.

Aajir kreeg vrijdag een acute aanval en trok zich terug in een pashokje om zichzelf met insuline te injecteren. Zij zou urine hebben verloren toen de beveiligers het hokje betraden. Die zouden haar hebben aangezien voor een junk en de politie hebben ingeschakeld.