Instellingen

Cocaïne gestolen op Ashram College Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het moet de nachtmerrie zijn van elke drugsvoorlichter, ga je naar een school om te waarschuwen voor de gevaren van drugs, wordt uit je koffer cocaïne gestolen. Dat gebeurde donderdag tijdens een voorlichtingsdag over drugs op het Alphense Ashram College. Vwo-directeur Lieneke Koenes heeft hierover een mail gestuurd aan de ouders van Ashram-leerlingen.

Sinds een paar jaar worden de voorlichtingsavonden gehouden.  Volgens de krant ging de koffer van de GGD-medewerker tijdens de presentaties aan de 4-vwo'ers steeds op slot. Toch werden de drugs gestolen. De politie werd meteen na de ontdekking ingeschakeld.  Leerlingen zijn door zowel school als politie ondervraagd.

‘We maken ons hier ernstig zorgen over omdat gebruik van deze drugs tot dodelijke slachtoffers kan leiden’, schrijft Koenes, volgens de krant. ‘Daarnaast betreuren wij het zeer dat dit heeft plaatsgevonden op een dag die juist bedoeld is om leerlingen in een veilige setting te wijzen op de gevaren van het gebruik van drugs.’

Nooit meer echte drugs

Het Ashram College heeft inmiddels laten weten nooit meer echte drugs te gebruiken bij voorlichtingen.