Geen persoonlijke excuses HEMA aan diabetespatiënte

DEN HAAG - ‘We gaan nog nadenken of de excuses voldoende zijn.’ Dat zegt de tante van Yosra Aajir over de excuses die de HEMA donderdagavond schriftelijk de wereld heeft ingestuurd. Het warenhuis bood na bijna een week zijn verontschuldigingen aan, omdat Yosra door beveiligers voor een junk werd aangezien toen ze zichzelf in de HEMA aan de Grote Marktstraat in Den Haag met insuline probeerde te injecteren.
De excuces waren schriftelijk en niet persoonlijk. HEMA verstuurde via een persdienst een persbericht om sorry te zeggen. Ook plaatste het bedrijf de excuses op de facebookpagina van de HEMA. 'Directievoorzitter Ronald van Zetten biedt namens HEMA Yosra A. excuses aan en aan alle diabetespatiënten die zich onbegrepen voelen door hun ziekte', luidde de verklaring van het bedrijf, dat eerder nog volhield dat Yosra correct was behandeld.
‘Maar Yosra heeft persoonlijk nog niets gehoord’’, aldus de tante. ‘We beraden ons nog of we nog verder stappen gaan nemen.’
Yosra kreeg vrijdag 10 januar een acute aanval en trok zich terug in een pashokje om zichzelf met insuline te injecteren. Zij zou urine hebben verloren toen de beveiligers het hokje betraden. Die zouden haar hebben aangezien voor een junk en de politie hebben ingeschakeld.