Instellingen

ADO-trainer Fraser krijgt nieuwe straf en mist alleen NEC

DEN HAAG - De tuchtcommissie van de KNVB heeft ADO-trainer Henk Fraser voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De assistent van Maurice Steijn mist zodoende de wedstrijd tegen NEC.

Fraser incasseerde tijdens de wedstrijd PSV – ADO Den Haag van 22 december 2013 de rode kaart vanwege het bij herhaling gebruiken van beledigende taal jegens scheidsrechter Van Sichem. De aanklager betaald voetbal wilde hem daarvoor twee duels schorsen. Tijdens de zitting, die donderdagavond plaats vond, stelde de aanklager de straf bij naar drie wedstrijden schorsing, waarvan twee voorwaardelijk. De tuchtcommissie heeft de nieuwe eis van de aanklager betaald voetbal niet overgenomen en een lagere straf uitgedeeld.

Fraser ging niet akkoord met het voorstel van de aanklager betaald voetbal, omdat hij zich niet kon vinden in de uitleg van de scheidsrechter. ‘De reden dat ik in beroep ben gegaan heeft te maken met de woorden die scheidsrechter Van Sichem na de wedstrijd heeft gebruikt. Hij noemt woorden als agressief en dreigend. Daar kan ik mij totaal niet in vinden’, aldus Fraser die wel erkende dat hij zich niet aan de regels heeft gehouden.

Fraser kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan.