Ashram College Alphen: Nooit meer echte drugs bij voorlichtingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Ashram College in Alphen aan den Rijn zegt nooit meer echte drugs te zullen gebruiken tijdens voorlichtingsactiviteiten. Tijdens een voorlichtingsavond, waar de gevaren van harddrugs centraal stonden, is uit een koffertje een sample met cocaïne ontvreemd.
De GGD heeft aangifte gedaan van de diefstal en de politie onderzoekt de zaak.
Volgens een woordvoerder van de landelijke GGD gebeurt het vaker dat drugsvoorlichters voorbeelden meenemen van harddrugs, om het tastbaarder te maken. 'Net zoals je ook condooms laat zien bij voorlichting over seks.' Dat gebeurt dan altijd in overleg tussen de plaatselijke GGD en de plaatselijke politie.

'Ondeskundig gebruik van cocaïne kan zeer schadelijke gevolgen hebben'

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de twee gestolen ampullen, met een inhoud van een paar gram, uit een speciaal koffertje komen van de politie. Dit soort koffertjes worden vaker gebruikt bij voorlichtingen over drugs, in samenwerking met de GGD. De politie benadrukt dat de samenwerking 'sinds jaar en dag goed is' en dat een dergelijk voorval nog niet eerder is gebeurd.
De school laat weten 'zeer bezorgd' te zijn over wie de cocaïne in zijn bezit heeft en wat diegene daarmee gaat doen. 'Ondeskundig gebruik van cocaïne kan zeer schadelijke gevolgen hebben', zegt het Ashram College in een verklaring. De leerlingenv aan 4-vwo, voor wie de voorlichting bedoeld was, zijn op het hart nooit cocaïne te gebruiken en anderen hiervoor te waarschuwen.