Geert Wilders luncht met Vlaamse geestverwant in Den Haag

Foto via @geertwilderspvv
Foto via @geertwilderspvv
DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft zijn lunch genuttigd met Filip Dewinter. Dewinter is leider van de Belgische politieke partij Vlaams Belang.
De beide heren werden vergezeld door hun secondanten. Wilders had partij-ideoloog Martin Bosma meegenomen, Dewinter had Gerolf Annemans naast zich.
Het is een genoeglijk onderonsje geweest, laten de frontmannen van beide rechtse partijen op Twitter weten. 'Zojuist samen met Bosma een geweldige ontmoeting in Den Haag gehad met onze Vlaamse vrienden Annemans en Dewinter', laat Wilders weten.

'Europees rechts krijgt gestalte'

Volgens Dewinter was het een 'aangename lunch'. Verder twittert hij dat 'Europees rechts gestalte krijgt'.
Geert Wilders probeert, in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees parlement van mei, samenwerkingsverbanden te starten met gelijkgestemden in Europa. Met een aantal uiterst rechtse partijen, zoals het Franse Front National en het Belgische Vlaams Belang, zou hij één fractie willen vormen in het ruim 700 zetels tellende parlement.

Samenwerking Vlaams Belang taboe

Voor het voormalig PVV-raadslid Paul ter Linden was de eventuele samenwerking met het Vlaams Belang en Front National reden om zich van Wilders' partij af te scheiden.