Instellingen

Voorbeschouwing NEC – ADO Den Haag

ADO NEC VI IMAGES

DEN HAAG - ADO Den Haag hervat zondagmiddag om 12.30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC. Eerder dit jaar eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in een gelijke stand (1-1).

ADO Den Haag moet in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar winnen om een gat te slaan met de onderkant. Momenteel staat de Haagse club op de zestiende plaats in de Eredivisie, met slechts twee punten meer dan hekkensluiter NEC. SC Cambuur staat zeventiende met zestien punten. Het gat naar Roda JC, de ploeg die op de veilige vijftiende plaats staat, is één punt. De ploeg uit Kerkrade neemt het zaterdagavond op tegen SC Heerenveen.

De laatste keer dat ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen NEC in winst wist om te zetten dateert van 28 september 2003. In stadion de Goffert won de ploeg van toenmalig trainer Rinus Israël met 2-1. De Haagse doelpunten werden gemaakt door Cedric van der Gun en Roy Stroeve.

ADO Den Haag moet het in de wedstrijd tegen NEC doen zonder de doelman Gino Coutinho, (geschorst), aanvaller Michiel Kramer (geschorst), middenvelder Mathias Gehrt (geblesseerd), middenvelder Kevin Jansen (geblesseerd) en assistent-trainer Henk Fraser (geschorst).

NEC - ADO Den Haag live op Radio West

De wedstrijd tussen NEC en ADO Den Haag is zondagmiddag vanaf 12.00 uur live te volgen via 89.3 FM Radio West.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:

Zwinkels, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Holla, Malone, Van Haaren, Alberg, Van Duinen, Gouriye

Vermoedelijke opstelling NEC:

Johnsson, Leiwakabessy, Vermijl, Van Eijden, Disveld, Conboy, Koolwijk, Rieks, Jahanbakhsh, Hemlein, Jantscher

Scheidsrechter:

Danny Makkelie

Laatste drie seizoenen:

2012/2013:
ADO Den Haag - NEC 2-0
NEC - ADO Den Haag 1-1

2011/2012:
NEC - ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag - NEC 1-0

2010/2011:
ADO Den Haag - NEC 5-1
NEC - ADO Den Haag 1-1