Nederland haalt finale Hockey World League na thriller

hockey halve finale india nederland australie
DEN HAAG - Nederland heeft zich ten koste van Australië geplaatst voor de finale van de Hockey World League. In New Delhi werd het 4-3.
Oranje had ook al in de groepsfase van Australië gewonnen en ook deze keer kwamen de Nederlanders op voorsprong. Tegen de verhoudingen in wordt het in de eerste helft 2-0 dankzij doelpunten van Jonker en een benutte strafcorner van Van der Weerden.
Ondanks overwicht van de Australiërs weet Nederland stand te houden tot de rust. Maar na rust smelt de voorsprong als sneeuw voor de zon weg: via twee tip-ins en een strafcorner komt Australië op een 3-2 voorsprong.

Oranje toont veerkracht

Het doek lijkt te zijn gevallen voor Oranje, maar de mannen van bondscoach Paul van Ass tonen veerkracht. Een eigen doelpunt van Brown en een rake strafcorner vol in de kruising van Van der Weerden later is de overwinning binnen.
Nederland mag in de finale spelen tegen Nieuw-Zeeland, dat via strafballen Engeland versloeg.
WK Hockey in Den Haag
De Hockey World League wordt gezien als een voorbereidingstoernooi op het WK Hockey. Dat toernooi vindt dit jaar in Den Haag plaats. Het toernooi begint op 31 mei. De wedstrijden zijn live te volgen op Omroep West, officiële mediapartner van het toernooi.