Margot Boer dichter bij goud WK sprint dan ooit

Margot Boer - WK sprint 2014
Margot Boer - WK sprint 2014
WOUBRUGGE - Margot Boer is halverwege het WK sprint nog nooit zo dicht bij de wereldtitel geweest. De Woubrugse schaatsster staat na de eerste dag op de tweede plaats. 'De focus gaat nu op winnen liggen', zegt Boer resoluut.
'Ik heb nog nooit zo dicht bij de titel gestaan. Zondag moet ik op de 500 meter alles geven en de schade zo beperkt mogelijk houden. Dan op de 1000 meter toeslaan', aldus Boer. In 2011 eindigde ze nog op de derde plaats bij het wereldkampioenschap.
Boer moet in Nagano (Japan) achttien honderdste van een seconde goedmaken op de Chinese Jing Yu. Op zowel de 500 als de 1000 meter eindigde Boer op de tweede plaats. Yu won de 500 meter. Haar landgenote Zhang Hong was de snelste op de kilometer.
'Het verrast me wel een beetje dat ik er zo voor sta', zei Boer tegen de NOS. 'Het verval in mijn rondjes op de 1000 meter is weer een beetje normaal. De focus lag hier ook vooral op die afstand. Misschien dat daardoor de 500 meter wat minder goed was. Het vertrouwen begint terug te komen.'

Laurine van Riessen

Laurine van Riessen uit Leiden werd zesde op de 500 meter (38,29) en zevende op de 1000 meter (1.16,98). In het algemeen klassement bezet Van Riessen de zevende stek na twee van de vier afstanden. Het podium is voor haar uit zicht.