Rapper Gers Pardoel op Bevrijdingsfestival Den Haag

bevrijdingsdag
bevrijdingsdag
DEN HAAG - Gers Pardoel is op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Den Haag te zien. De popartiest is samen met Douwe Bob en Kensington benoemd tot 'Ambassadeur van de Vrijheid'. Dat maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei zaterdag bekend tijdens het popfestival Noorderslag in Groningen.
De drie 'ambassadeurs' gaan op Bevrijdingsdag met helikopters van Defensie van festival naar festival. Rapper Gers Pardoel treedt op in Den Haag, Almere, Rotterdam en Vlissingen. Singer/songwriter Douwe Bob is te zien in Assen, Groningen, Leeuwarden, Wageningen en Zwolle. De Utrechtse rockformatie Kensington treedt op in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Roermond.
Het Bevrijdingsfestival wordt voor de zevende keer in Den Haag gehouden. Het is de tweede keer dat het festival niet op het Spuiplein maar op het Malieveld gevierd wordt. The voice of Holland winnares Julia van der Toorn zal ook optreden in Den Haag. Eerder werd al bekend dat de Spaanse formatie The Excitements zowel op het Bevrijdingsfestival in Den Haag als die in Zwolle speelt. In totaal zullen er op 5 mei ongeveer dertig optredens zijn op het Malieveld.