Schaatsster Margot Boer naast podium op WK sprint

WOUBRUGGE - Margot Boer is er zondag in Nagano niet in geslaagd een medaille te winnen bij het wereldkampioenschap sprint. De Nederlandse schaatsster eindigde op de afsluitende 1000 meter als derde in 1.16,13.
In het klassement zakte Boer daardoor terug van de tweede naar de vierde plek. De wereldtitel ging naar de Chinese Jing Yu. Zij bleef haar landgenote Hong Zhang voor.
Het brons ging naar titelverdedigster Heather Richardson uit de Verenigde Staten. Richardson (1.15,28) en Hong Zhang (1.15,44) eindigden respectievelijk als eerste en tweede op de 1000 meter. Beide schaatssters passeerden daardoor Boer in het klassement.
Boer behaalde dit weekeinde op alle vier de afstanden het podium. Ze werd op de 500 meter twee keer tweede. Op de 1000 meter eindigde ze als tweede en derde. Die resultaten waren net niet genoeg voor een eindklassering in de top 3. Laurine van Riessen uit Leiden werd zesde in het klassement, en Thijsje Oenema werd zevende. Anice Das vond haar naam terug op de elfde plek.