Neergeschoten man in Den Haag Laak was hondenfokker

DEN HAAG - De man die door de politie is neergeschoten in het Haagse Laakkwartier, zou een hondenfokker uit de buurt zijn. Dat zeggen omwonenden van de Gouverneurlaan die in de nacht van zaterdag op zondag alles voor hun huis zagen gebeuren.

Door Marcel van den Eng

De 63-jarige Hagenaar dreigde agenten te lijf te gaan met een honkbalknuppel en een mes. Ondanks een waarschuwingsschot, ging de man volgens de politie door dreigen. Daarop schoot één van de agenten in het been van de man.
Omwonenden dachten aanvankelijk aan vuurwerk, maar toen ze uit hun raam keken zagen ze wat zich daadwerkelijk op straat afspeelde. ‘Ik zag bloed op het been van de man’, vertelt één van de bewoners. ‘Het wemelde van de agenten’, vult een andere bewoner aan.

Schreeuwen

Het slachtoffer was enorm van de kaart. ‘Het was duidelijk dat hij iets had gedronken. Hij bleef maar schreeuwen op straat’, weet een bewoner die al jaren overlast van de man ervaart. ‘Al drie jaar fokt hij chihuahua's achter ons huis. De laatste tijd zijn dat er gelukkig wel minder geworden.’
Volgens meerdere bewoners is een aantal hondjes van de man bewust vergiftigd om van de overlast af te kunnen zijn. Een andere bewoner zegt: ‘Verschillende keren hebben we al aan de bel getrokken bij de politie en de gemeente, maar die doen niks.’
Het is onduidelijk waarom de vermeende hondenfokker met een honkbalknuppel en een mes over straat liep, maar volgens een buurtbewoner zou het te maken kunnen hebben met de chihuahua's. De fokker zou zaterdagavond ruzie hebben gehad over geluidsoverlast.