Instellingen

Franse president Hollande is maandag in Den Haag

DEN HAAG - De Franse president François Hollande komt maandag naar Den Haag om de handelsbetrekkingen aan te halen. Het gaat om een officieel bezoek dat één dag duurt, maar het is geen staatsbezoek.

De president, die in eigen land volop in de schijnwerpers staat vanwege onthullingen over zijn privéleven, heeft in Den Haag onder meer ontmoetingen met koning Willem-Alexander, de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer en minister-president Mark Rutte.

Hollande bezoekt in Den Haag ook de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Het OPCW was vorig jaar winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en is momenteel betrokken bij de ontmanteling van het chemisch wapenarsenaal van Syrië.

Lunch op Paleis Noordeinde

De Franse president wordt bij Paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander met militair ceremonieel verwelkomd. Na een rondje Binnenhof, waarbij ook Franse en Nederlandse ministers aanschuiven, komt de president terug naar Noordeinde voor een lunch met het koningspaar en prinses Beatrix. Koning en president houden voor het eten ook een toespraak.