Noordwijkse discotheek De Bob sluit na 60 jaar de deuren

REGIO - Noordwijk - Discotheek De Bob, in Noordwijk, gaat dicht. Na 60 jaar zullen de deuren definitief sluiten. Dat meldt de uitgaansgelegenheid op haar website. Op 3 februari gaan de voetjes voor de laatse keer van de vloer.
Reden voor de sluiting zijn de gemeentelijke sluitingstijden en de strengere regelgeving vanuit de landelijke overheid. Per 1 januari 2014 mogen jongeren tot 18 jaar geen alcohol kopen of drinken. Voorheen lag de leeftijdsgrens op 16 jaar. De Bob richtte zich met name op het jongere uitgaanspubliek.
De geschiedenis van De Bob gaat tot in de jaren '50, als vader Henk, samen met zoon Sjaak Café-Hotel De Bob overneemt. In de jaren '80 stapt ook kleinzoon Marco in het familiebedrijf. Volgens de verklaring van de discotheek 'bloeiden vele relaties op' in De Bob.

Club La Mer

In 1996 verhuist De Bob naar het huidige pand op De Grent in Noordwijk. Nog altijd is de discotheek in handen van dezelfde familie. Althans, tot 3 februari. In dat laatste weekend worden 'alle generaties' opgeroepen afscheid te nemen van De Bob.
Na het laatste weekend wordt De Bob verbouwd door nieuwe eigenaren, die onder de naam Club La Mer een nieuw leven voor de discotheek in gedachten hebben.