Tim Coronel: Een jaar zonder Dakar is als een jaar zonder seks

ZWAMMERDAM - Hij is zwaar teleurgesteld, maar heeft toch intens genoten van Dakar 2014. Autocoureur Tim Coronel uit Zwammerdam moest in de tiende etappe van de loodzware rally door Argentinië en Chili opgeven met motorpech.
En de opgave valt hem zwaar, vertelt de coureur zondagavond vanaf het vliegveld in Buenos Aires. 'Ik haat opgeven, want dat kan iedereen.' Het dringt dan ook nog niet door dat hij de race dit jaar niet heeft kunnen uitrijden.
Opgeven in Dakar is dan ook nieuw voor Coronel, die al zes keer eerder meedeed en de tocht even zo vaak uitreed. Ook dit jaar lijkt alles voorspoedig te gaan. Coronel rijdt bij de eerste 40 van het klassement en staat in de top van de individuele ranglijst, als het noodlot toeslaat: in etappe tien loopt zijn versnellingsbak vast.
Buiten tijd
'Dan sta je midden in de woestijn en is het hopen dat je op tijd binnenkomt.' Maar al gauw wordt duidelijk dat de servicewagen niet op tijd komt. Coronel wordt buiten tijd binnengesleept en moet gedwongen opgeven.
Ondanks deze teleurstelling geniet Coronel wel na van het avontuur. Het rijden door de zandduinen in Chili is voor hem het hoogtepunt: 'Met mijn kindje, de buggy, is dat zo magisch om te doen. Dat is het allerleukste.'

Nooit meer seks

Op de vraag of hij volgend jaar weer aan de start staat is is het antwoord kort en krachtig: 'Uiteraard, je vraagt een man toch ook niet of hij nooit meer seks heeft.'