Groene Hart Ziekenhuis voert grootse verhuisoperatie uit

Groene Hart Ziekenhuis Gouda
Groene Hart Ziekenhuis Gouda
GOUDA - Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is maandag druk doende met een groots patiëntentransport. Zo'n twintig patiënten worden met bed en al in een verhuiswagen vervoerd van de Jozeflocatie naar de nieuwbouw aan de Bleulandweg.
De eerste vrachtwagen met patiënten aan boord vertrok 's ochtends rond acht uur. 'Best wel spannend om als ziekenhuispatiënt een vrachtwagen in gereden te worden', zegt een patiënte, die net moeder is geworden van een jongetje. Natuurlijk mag haar zoontje in een apart wiegbedje ook mee in dezelfde vrachtwagen. In totaal zullen er acht ritten zijn om ongeveer twintig patiënten over te brengen. Elk tranport wordt begeleid door motoragenten en langs de route staan verkeersregelaars.

Transport verloopt soepel

Met het patiëntentranport verhuizen de laatste poliklinieken en verpleegafdelingen van de Jozeflocatie naar de nieuwbouw op de Bleulandlocatie. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft deze laatste verhuizing al twee jaar geleden gepland. 'Twee jaar geleden hebben we deze datum afgesproken en hoe we de patiënten zouden verhuizen, en dat is gelukt', zegt Monique Verdier van de Raad van Bestuur. Het transport lijkt soepel te verlopen.  
Op de Jozeflocatie blijft alleen de polikliniek Oogheelkunde nog een paar maanden open. Hierdoor kan in het ziekenhuis aan de Bleulandweg de nieuwe polikliniek Oogheelkunde, de dagbehandeling voor oogpatiënten en de operatiekamer worden samengevoegd.