Langslepende ruzie ging mogelijk vooraf aan gezinsdrama Den Haag

Onderzoek Nieuwersluisstraat
Onderzoek Nieuwersluisstraat © Richard Mulder
DEN HAAG - Het gezinsdrama in Den Haag Leyenburg lijkt het gevolg te zijn van een langslepende ruzie. Een onderbuurman die de moeder van het gezin zondagavond eerste hulp gaf laat weten dat er langer problemen waren.

Door Mariëtte Overdiep

‘Gillend kwam ze het portiek uitlopen. Ze bleef maar help roepen’, weet de onderbuurman over de vrouw die zondagavond zwaar gewond in een portiek aan de Nieuwersluisstraat werd gevonden. Haar man werd later dood aangetroffen in het huis.
Volgens de buurman zei de vrouw dat ze gestoken was door haar man. ‘Zij wilde al een tijd weg bij hem, maar haar man wilde dat niet accepteren. Hij had al een keer gedreigd haar te vermoorden.’ Meerdere buren weten dat de vrouw met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis is gebracht.
‘Die man spoorde ook niet. Hij gebruikte drugs’, weet de onderbuurman die ook zijn zorgen uit over het kind van het gezin dat tijdens het geweld in het huis aan de Nieuwersluisstraat was. ‘Volgens een politieagent lag het 3-jarige zoontje in zijn bedje toen het gebeurde. Ik hoop maar dat dit zo was.’
Volgens de eigenaar van een buurtsuper ging het om een Pools gezin. Kort voor de geweldsuitbarsting in het huis in Den Haag zou de man van de vrouw nog bier hebben gekocht.