Nederlandse wielerploeg Belkin gepresenteerd

DEN HAAG - De Nederlandse wielerploeg Belkin heeft zich maandag in Hilversum gepresenteerd. In 2014 rijden de Westlander Tom Leezer en Dennis van Winden uit Delft voor de formatie.
Ploegbaas Richard Plugge zei dat de sponsor kon terugkijken op zeven ‘amazing’ maanden. Ook liet hij weten dat zijn ploeg vooral verder wil bouwen aan een goede financiële basis. 'We willen weer stappen maken, ook sportief natuurlijk. We hopen dat talenten als Moreno Hofland, Marc Goos en Wilco Kelderman verder doorgroeien.'
De nummer zes van de Tour de France van het afgelopen jaar. Bauke Mollema heeft na zijn sterke optreden in de Ronde van Frankrijk niet gesleuteld aan zijn voorbereiding. 'Deze winter was vergelijkbaar met de vorige.' Vorig jaar kon hij op grote steun rekenen van Tom Leezer, die tijdens de Tour als wegkapitein fungeerde.

Tour of Californië

Eén van de belangrijkste wedstrijden van het jaar is de ronde van Californië. 'In de achtertuin van onze sponsor. Daar willen we uiteraard goed voor de dag komen.' Ook Belkin zelf hoopt dat het team scoort.  'We zijn trots op het team en zeker daar willen we scoren', zei Arthur van Rest.
De focus ligt voorderest op de wedstrijden uit de WorldTour, meldde Plugge. 'Met Lars Boom en Sep Vanmarcke als speerpunten in het voorjaar en met Mollema, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam als mannen voor de grote rondes. Waarbij ik ook hoop dat Steven Kruijswijk na al zijn tegenslag weer zijn oude niveau haalt.'