1 Euro ontbijtje Ikea sneuvelt in strijd tegen files Delft

IKEA
IKEA
DELFT - IKEA Delft schaft het 1 euro ontbijtje in het weekend af. Deze maatregel neemt de meubelwinkel in de strijd tegen de lange files die op zondag vaak ontstaan door de gigantische toeloop van winkelend publiek.
Afgelopen zondag was het weer raak. De afrit van de A13 richting IKEA Delft loopt helemaal vol. Het zorgt voor gevaarlijke situaties. Rijkswaterstaat heeft al meerdere keren besloten de afrit helemaal af te sluiten, om ongelukken te voorkomen.
IKEA Delft probeert de overlast zelf ook te verminderen door bijvoorbeeld verkeersregelaars in te zetten. 

Geen oplossing

Rijkswaterstaat laat weten geen concrete oplossing te hebben. ‘Wij zullen de afrit afsluiten als het te gevaarlijk wordt. Meer kunnen we nu nog niet doen’, zegt Raymund Valkhof van Rijkswaterstaat. Ook de gemeente Delft heeft de oplossing niet direct voor handen. ‘We zijn in nauw overleg met de betrokken partijen. Het draaiboek voor grote drukte wordt telkens bijgesteld en verbeterd’, is de reactie van wethouder verkeer Milène Junius.
Komende zondag zal blijken of de afslag weer vol loopt of dat het afschaffen van de 1 euro ontbijtjes het beoogde effect heeft.