831 namen voor nieuw fietsviaduct in Naaldwijk

Fietsen
Fietsen
REGIO - NAALDWIJK- Westlanders hebben 831 namen bedacht voor het nieuwe fietsviaduct over het Vlietpolderplein in Naaldwijk. In maart zal bekend worden welke naam het nieuwe viaduct uiteindelijk krijgt.
De 831 voorstellen werden ingezonden door 463 verschillende Westlanders. Het aantal inzendingen heeft de stoutste verwachtingen overtroffen van Maxim van Ooijen, voorzitter van de commissie naamgeving van de gemeente Westland. ‘831 is enorm veel, het zal een flink karwei worden de origineelste naam uit te zoeken.’ 

In maart meer duidelijk

De commissie buigt zich vanaf dinsdag over alle voorstellen. In de tweede helft van maart wordt de definitieve naam van het fietsviaduct bekendgemaakt.
Van Ooijen: ‘Alle commissieleden maken zelf al een schifting in namen die ze goed vinden. Dan kan de discussie over de beste naam beginnen. Het moet natuurlijk een naam zijn die makkelijk 40 jaar meekan.’

Straatnamen

De commissie gaat verder kijken of namen die niet geschikt zijn voor het nieuwe fietsviaduct misschien later als een ‘gewone’ straatnaam in één van de Westlandse dorpen gebruikt kan worden. ‘Zo slaan we twee vliegen in een klap’ aldus Van Ooijen.