Instellingen

Kleintje Pils: Denk mee over lijst 'roze liederen' voor Sotsji

Dweilorkest Kleintje Pils
Dweilorkest Kleintje Pils

SASSENHEIM - ‘We roepen iedereen op om mee te denken over een lijst met zogenoemde ‘roze’ liederen’. Dat zegt Ruud Bakker van het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils. Hij reageert hiermee op de emotionele oproep die Paul de Leeuw maandag tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door aan het orkest deed.

De Leeuw riep het beroemde schaatsorkest op, om een muzikaal protest te laten horen tegen onder meer de wet tegen 'homopropaganda' in Rusland.

‘We waren onder de indruk van de emotionele oproep die Paul de Leeuw deed‘, vertelt Ruud Bakker. ‘Nu roepen we iedere op om suggesties voor ‘roze’ liederen in te sturen. Maar pas op, niet alle muziek is geschikt voor dweilorkesten. We gaan kijken wat we ermee doen.’

Kleintje Pils is al begonnen met het instuderen van Russische liedjes

‘We hebben zo’n 350 nummers op ons repertoire van over de hele wereld  en we waren al begonnen aan het instuderen van Russische liederen’, aldus Bakker. ‘We moeten nu extra hard repeteren.’

De muzikanten van Kleintje Pils zijn uitgenodigd om te spelen tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Het orkest uit Sassenheim zal de Nederlandse schaatsers ondersteunen tijdens hun wedstrijden in de splinternieuwe Adler Arena.