Instellingen

Ik heb net mijn 1000ste ontbijtje gegeten bij Ikea

Ontbijt
© Kklerks

DELFT - ‘Ik blijf nog steeds naar de Ikea komen voor mijn ontbijt’, zegt Kees de Vries die zeven dagen per week in het restaurant van het geel blauwe woonwarenhuis te vinden is.

'Het is hier in het weekend inderdaad een gekkenhuis, ze hebben hier volgens mij 790 plaatsen en het is dringen geblazen om een plaatsje te krijgen. 'In het weekend gaan er zeker 2200 ontbijtjes doorheen', weet hij te vertellen omdat hij veel contact heeft met het personeel. Dat komt natuurlijk omdat je lekker veel krijgt voor maar 1 euro. Het is wel jammer dat de ontbijtjes in het weekend vier euro worden maar daar kan je makkelijk met zijn tweeën of drieën van eten dus echt veel duurder wordt het niet’, gaat hij verder. Kees de Vries staat op om zijn derde kopje gratis koffie te gaan halen.

Geen 1 euro ontbijt meer in het weekend

Ikea Delft schaft het 1 euro ontbijtje in het weekend af. Deze maatregel neemt de meubelwinkel in de strijd tegen de lange files die op zondag vaak op de A13 ontstaan door de gigantische toeloop van winkelend publiek.

Er wordt veel gestolen

‘Ik kom hier zeker 3 keer in de week’, vertelt een vrouw, we hebben een vast hoekje met mensen die ik hier heb leren kennen, we delen lief en leed. Laatst is er een man overleden die hier vaak kwam en toen zijn we met een stel Ikea klanten naar zijn begrafenis gegaan.

'Het is trouwens wel schandalig hoor hoeveel mensen hier dingen pikken en dat terwijl het ontbijt maar 1 euro is. Ik zie mensen hier 1 kopje thee halen en bij wijze van spreken met een doos theezakjes terugkomen, die ze vervolgens in hun tas laten glijden.Daar zeg ik wel wat van', vertelt ze verontwaardigd. 

1000ste ontbijtje

Kees de Vries komt aanlopen met een vol dienblad, hij heeft een rondje gratis koffie gehaald voor de hele tafel. ‘Er is laatst een onderzoek geweest’,  zo weet hij, ‘33% van de mensen die hier komen ontbijten, gaan daarna nog even winkelen.'
'Een week of wat geleden heb ik mijn 1000ste ontbijtje gevierd. Met alle mensen die ik hier bijna iedere dag zie heb ik Zweedse vlaggetjes in mijn croissant én mijn eitje geduwd. Het maakt mij niet zo veel uit, vier of 1 euro voor een ontbijt. Ik blijf hier komen want ik heb het naar mijn zin.‘