Verdachte dubbele moord Colombianen nog niet naar Den Haag

Stoffelijke resten gevonden in Delfgauw
Stoffelijke resten gevonden in Delfgauw
DELFGAUW - Het is nog niet duidelijk of de verdachte van de moord op twee Colombianen wordt overgeleverd aan Nederland. 'We praten daar nu over met Spanje', legt een politiewoordvoerder uit. De stoffelijke resten werden 31 mei gevonden bij Delfgauw. Maandag werd de 33-jarige verdachten opgepakt in Madrid.
De stoffelijke resten van de twee Colombiaanse mannen (42 en 30 jaar) werden eind mei gevonden in het water langs de N470 bij Delfgauw. De mannen woonden in Madrid maar werden al een tijdje vermist. Half mei waren ze via Schiphol Nederland binnengekomen.
Het recherchewerk van de afgelopen maanden leidden naar de verdachte in Spanje. Daarin is samengewerkt met Spaanse en Colombiaanse autoriteiten. Hoe ze de man op het spoor zijn gekomen, wil de politiewoordvoerder nog niet zeggen. 'We sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.'

Drugshandel

Behalve van de dubbele moord, wordt de Colombiaan ook verdacht van drugshandel. Of de twee zaken met elkaar samenhangen wil de politiewoordvoerder niet zeggen. Maar volgens de Colombiaanse autoriteiten zouden de twee slachtoffers zijn geliquideerd omdat er ruzie was over geld rond drugshandel.