Inwoners Woubrugge zijn storingen aan brug zat

Woubrugsebrug
Woubrugsebrug
REGIO - WOUBRUGGE - Inwoners van Woubrugge hebben er de pest in. De brug die over de Woudwetering gaat, kampt de laatste tijd met veel storingen. De brug is de enige mogelijkheid om van de oost- naar de westkant van het dorp te komen. Als de brug stuk is moeten de automobilisten, fietsers en voetgangers minimaal tien kilometer omrijden. Een inwoner heeft het aantal storingen bij gehouden. ‘drie keer in twee weken’.
Over de brug rijdt ook veel doorgaand verkeer tussen Alphen aan den Rijn en Leiden. De dorpsraad van Woubrugge is de problemen dan ook zat. ‘We vinden dit gewoon erg vervelend voor de inwoners. Mijn kleinkinderen zijn vorige week ook de dupe geworden van de openstaande brug. Omdat de brug niet meer dicht wilde, ontstond er een complete verkeerschaos is het dorp.’ aldus Ewout van der Dussen.

Stroomvoorziening

De provincie Zuid-Holland laat weten dat de storingen zijn veroorzaakt door een spanningsdip. 'Tijdelijk is er dan minder stroomtoevoer van de energieleverancier wat tot gevolg heeft dat de brug in de veilige modus gaat', zegt Gerard Hofstede van de provincie.
Monteurs vervangen deze week een onderdeel van de brug. 'Zo wordt de kans op storingen aanzienlijk verkleind', gaat Hofstede verder. 'Tot dat moment is een brugwachter aanwezig als de brug wordt bediend.'