Instellingen

Man stopt na 7 jaar met hatemail aan gemeente Delft

Stadhuis Delft voorkant
Stadhuis Delft voorkant

DELFT - Een man uit Delft stopt na 7 jaar met het sturen van hatemail naar de gemeente en burgemeester. Een kort geding dat de gemeente had aangespannen is daarmee van de baan. De man stuurde vele tientallen mails.

In november 2006 werd een vergunning verleend aan supermarkt Coop om uit te breiden. Daar was de man het niet mee eens. Sindsdien is een stroom aan e-mail uitgestort over de burgemeester, gemeenteraadsleden, ambtenaren en de supermarkt.

De man noemde de gemeenteambtenaren in zijn mails onder meer een 'losgeslagen, chaotische bende corrupte, frauderende oplichters' die zich laten 'omkopen door die asociale beunhazen'.

Voor de rechter

'We dagen niet voor elk mailtje iemand voor de rechter', licht een woordvoerder van de gemeente toe, 'maar dit ging heel ver.' De man zou vele tientallen mails hebben verstuurd.

De man en de gemeente zijn er uiteindelijk toch samen uitgekomen, het kort geding dinsdag werd ingetrokken. 'Hij stopt met zijn mails', zegt de woordvoerder. 'Zo niet, dan staat er een geldboete tegenover.'